APK (Algemene Periodieke Keuring)

De algemene periodieke keuring, in de volksmond ook wel bekend als de APK keuring is wettelijk verplicht in Nederland en de rest van Europa. Afhankelijk van het voertuig moeten alle auto’s vanaf het derde of vierde levensjaar worden gekeurd. De keuring is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Circa zes weken voor het verlopen van uw APK krijgt u een brief van de RDW dat uw voertuig gekeurd dient te worden. Als service aan onze klanten stuurt Garage van Hilst u ook een persoonlijke herinneringsbrief. Heeft u een nieuwe of tweede auto? Laat het ons weten, dan nemen wij het kenteken van uw voertuig op in ons systeem. Op die manier krijgt u elk jaar, tijdig van tevoren, een herinnering van ons dat uw auto weer APK gekeurd moet worden

Wanneer moet er een APK uitgevoerd worden?

Dieselauto’s

Eerste keuring als voertuig 3 jaar oud is. Hierna jaarlijkse APK.

Benzineauto’s

Eerste keuring als voertuig 4 jaar oud is. Vervolgens als de auto 6 en 8 jaar oud is. Hierna jaarlijkse APK.

Elektrische auto’s

Eerste keuring als voertuig 4 jaar oud is. Vervolgens als de auto 6 en 8 jaar oud is. Hierna jaarlijkse APK.

Taxi’s

Voor taxi’s geldt altijd een jaarlijkse APK.

APK keuring eerder laten uitvoeren? Dat kan!

Het is raadzaam om uw auto binnen twee maanden van de vervaldatum van de APK opnieuw te laten keuren. Na goedkeuring wordt de APK vervaldatum van de auto met één of twee jaar verlengd. Als de APK van uw auto bijvoorbeeld op 1 maart vervalt, heeft u de hele maand januari en februari om uw auto opnieuw te laten keuren.

Het kan zijn dat de APK uitwijst dat er reparaties uitgevoerd dienen te worden om daadwerkelijk goedkeuring te kunnen geven. Als u er tijdig bij bent, is dit natuurlijk geen enkel probleem. 


Meer weten over deze dienst?

Bezoekadres

Laan der Nederlanden 100A
1946 AB  Beverwijk

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Direct meer weten?

Neem contact op voor meer informatie of
Chat openen
1
Hallo, hoe kunnen we u helpen?